2013.09.24 07:19

A szeretet útján Böjte Csabával (forrás: Pozitív Nap)

Szegedre látogatott Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, aki miután részt vett egy Ferenc pápáról szóló könyvbemutatón, a szeretet útjáról beszélt a Belvárosi mozi közönségének.

A Nyitott Akadémia őszi rendezvénysorozata keretében látogatott Szegedre Böjte Csaba. A kiváló humorral rendelkező Csaba testvér viccekkel színesítette előadását, hiszen ahogy nagymamájától tanulta, a kalácsba is szükséges néhány szem mazsola, hogy megízesítse azt.

Ki is beszélhetne hitelesebben a szeretet útjáról, mint ő, aki 20 év alatt több mint 5000 árva, jobb sorsra érdemes gyermeket fogadott be, és gondoskodott nevelésükről. Elmondta, hogy a gyerekek olyannak látják a világot, és bennük magukat, amilyennek a felnőttek szeme azt visszatükrözi. Ha hitet, bátorítást és szeretet nyújtunk nekik, az segít abban, hogy múltjuk sötét felhői ne árnyékolják be jövőjüket.

 
 

Lehet, hogy különbözünk egymástól, és nem ugyanolyan értékrend szerint éljük életünket, de ha összefogunk, békességben élünk, és keressük a párbeszédet másokkal, az bearanyozza napjainkat. Nekünk kell eldönteni, hogy nem térünk le a szeretet útjáról, hiszen erre még a másik hibája sem jogosít fel minket.

A pillangónak is meg kell küzdeni a születéssel, és nem szolgálja érdekét, ha külső segítséget kap. A küzdelem erősíti, anélkül szárnyai gyengék maradnak, és nem fog tudni repülni. Így küzdünk meg mi is életünk során feladatainkkal, és bármilyen nehéz is a sorsunk, a küzdelem hozzátartozik ahhoz, hogy csodaszép pillangóként tudjunk szárnyalni tovább az élet és a szeretet ösvényén.

„Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik a környezetében, érzi, hogy veszélyben van. Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzá szóljon, akkor inkább bezárva marad.”

 

Forrás: Pozitív Nap

 

—————

Vissza