2013.09.02 09:07

269life Hungary előzetes

Ez a videó a 2013. augusztus 23-án, Budapesten tartott billogozás videó előzetese volt. A Youtube-ra eredetileg Katona István töltötte fel.

"269" egy borjú, aki egy izraeli tejüzemben született. Élete hamarosan véget ér. Testünkbe égetve a számát, szolidaritásunkat fejezzük ki az állat holokauszt áldozataival világszerte, emlékezve arra, amit soha nem lehet elfelejteni.

2012. október 2-án, a háztáji állatok világnapján, Tel-Aviv központjában, a Rabin téren állatvédő aktivisták szolidaritásukat és együttérzésüket fejezték ki az emberi faj által bántalmazott állatok felé.
A megmozdulás célja az volt, hogy empátiára szólítson fel társadalmunk leginkább elnyomott rétege iránt, valamint hogy feltegye a kérdést, hogy mi emberek miért nézzük tétlenül a szankcionált állatkínzást.
Az aktivistákat forró acéllal billogozták meg, pontosan úgy, ahogy a haszonállatokat világszerte. A 269-es szám, amit beleégettek a bőrükbe, egy olyan borjú száma, akit egy izraeli tejfarmon ismertek meg.

"Ezt a névtelen borjút örökre halhatatlanná tesszük testünkön, bízva abban, hogy a szolidaritás ezen üzenetével sikerül szemléletváltást hoznunk.
Egyetlen egy állatot sem szabad kihasználni az ember saját önző szükségleteinek és szeszélyes vágyainak kielégítésére, ezért döntöttünk úgy, hogy az iparág sajátos módján, vagyis az élőlényeket tárgyként kezelve mutatjuk ezt be, szimbolizálva a párhuzamot."

Évente több mint 150 milliárd állatot gyilkolnak meg világszerte az emberek önzése, tudatlansága és kapzsisága miatt.

Véget kell vetni ennek a kegyetlenségnek, és vége is lesz egy napon, amikor az emberiség végre felébred, és megérti, hogy a névtelenek is éreznek fájdalmat, és szabadság iránti vágyuk semmivel sem kevesebb, mint nekünk, embereknek.

—————

Vissza