2014.03.05 07:27

Egy kijevi lány üzenete az egész világnak! (Pozitív Nap)

A videót mostanáig majdnem 7 millióan látták. A világ minden részén rendkívüli hatást gyakorolt, Kashmirtól Ausztrálián át Törökországig ezrek fejezték ki a hatására a szolidaritásukat a kijevi tüntetőkkel.

 

 

Julia a Daily Beast -nek azt mondta, nem tartja magát hősnek. Sokan segítettek neki, és rengetegen látták a videót, de ez nem teszi igazán boldoggá, mert túl nagy árat fizettek érte. "Az volt az álmom, hogy valami mást alkossak, nem ezt. Nagy dolgokat csinálhatnánk, pozitív dolgokat a normális életről, a szépségről, a művészetekről, a szerelemről, hazám legszebb részeiről."

                        A videó, melyet már több mint 6 millióan láttak!
 

 

A videó szövege

“Ukrán vagyok, és kijevi. Jelen pillanatban a városom központjában, a Majdanon állok. Azt akarom, hogy tudja mindenki, miért van több ezer ember szerte az országban az utcákon. Ennek egy oka van, szabadok akarunk lenni. Meg akarunk szabadulni a diktatúrától. Meg akarunk szabadulni azon politikusoktól, akik csak magukra gondolnak. Akik verik, lelövik és megkínozzák az embereket. Csak azért, hogy a vagyonukat mentsék, csak azért, hogy a villáikat mentsék, csak azért, hogy a hatalmukat mentsék. 

Azt akarom, hogy azok az emberek, akik itt vannak, akiknek van méltóságuk, akik bátrak, normális életet élhessenek. Ők civilizált emberek, de a kormányunk barbár. Ez nem a Szovjetunió. Mi azt akarjuk, hogy bíróságaink ne legyen korruptak. Szabadok akarunk lenni. 

Tudom, hogy holnap talán nem már nem lesznek telefonjaink, nem lesz internet kapcsolatunk. És egyedül leszünk itt. A rendőrök talán megölnek minket, egyikünket a másik után, ha leszáll az éj.

Ezért kérlek most benneteket, hogy segítsetek. A megtalált szabadságot a szívünkben őrizzük. Ezt a szabadságot az elménkben őrizzük. Most pedig szeretnénk, ha segítenél elhozni az országunk szabadságát. Azt szeretnénk, ha segítenél. Ha elmondanád ezt a történetet a barátaidnak, ha megosztanád ezt a videót. Beszélj róla a családodnak, beszélj róla a barátaidnak, beszélj róla a kormányodnak. Mutasd meg, hogy támogatsz minket.”

Szerinte ez a küzdelem nem csak arról szólt, hogy az egyik kormányt egy másikra cserélik. Nem csak a gazdasági lehetőségekről szólt. Ha elveszítették volna, a reményt vesztették volna el.

Forrás: (Pozitív Nap)

—————

Vissza