2013.01.02 10:55

Érzéssel és szívvel. Catie (vegakata)

Sziasztok!
A mai gyorsan változó és gyorsan romló világban, amikor az emberek egy része dúskál és felhalmoz, másik-nagyobbik - része nyomorog és éhezik, szinte kiáltó bűnjel, amit az állat -társainkkal művelünk. Mert a nyomor, éhezés, katasztrófák és az állatok megölése között komoly összefüggés van.
Hogy mi, azt egy kis gondolkodással bárki végigfuttathatja elméjén..
Igazából tragikus helyzet viszont az érzések szintjén jelenik meg: hogyan tudunk húsért életet elvenni?
Hogyan tudunk számtalan módon élőlényeket, akik ráadásul igen fejlett ÉRZŐ lények- kihasználni, kínozni?
Sok -sok éve már, hogy Németországból hazajárva az autópályán akár mínusz 15 fokban is állattranszportokat láttam...Ahol laktunk, egy szép városban, pedig olyan istállókat, hogy nem akartam elhinni, hogy lehet ekkora kegyetlenséggel megfosztani minden természet-adta joguktól az állatokat és kinevezni őket "haszonállatoknak" !
Akkoriban lettem vegetárius, de rövid idő múlva elhagytam a tej és termékei fogyasztását is...Életem legjobb döntése volt. Azóta legalább azt érzem, hogy nem ártok, nem járulok hozzá semmi kínhoz, volt ebben valami lemondás jelleg? Nem, mert bármivel lehet a húst pótolni...! Bármivel, s ugyanazokat a magyaros ételeket lehet elkészíteni, enni....

A tej és termékei pedig nem csak egészségtelenek, (vajon miért van annyi rák...?) hanem egyszerűen szükségtelenek és van az eredetükben egy hatalmas adag, az állattal szembeni rosszindulat és perverzió.

Kerestek vega oldalakat és győződjetek meg a valóságról.

Érzéssel és szívvel.

Üdvözlet, Barátaim!

Catie (vegakata)

—————

Vissza