2013.06.11 07:37

Kilátástalan helyzetbe került egy újabb család. Aki tudna segíteni rajtuk, kérjük, vegye föl velük a kapcsolatot! ( andika0824@gmail.com)

Egy elkeseredett anya segélykérő levele.

Segítségért kutatva találtam rá a neten Önökre és csodálatos kezdeményezésükre. Azonnal meg is ragadnám az alkalmat, hogy a családomat ajánljam a figyelmükbe.
Én 31 éves vagyok, a párom 26. Két gyermeket nevelünk, egy 4 éves és egy 2 hónapos kisfiút. Nagyon sok jót tettünk ez idáig más emberekkel (ruhaneműket, játékokat küldtünk rászoruló családoknak), de sajnos most minket is utolért a „vég” és lehetetlen élethelyzetbe kerültünk.
Eddig sem dúskáltunk az anyagi javakban, de sajnos tavaly januárban a párom Édesanyjának halálával egy olyan lavina indult el a családom életében, ami úgy tűnik megállíthatatlanul söpör maga alá minket. Hatalmas (9,2 millió Ft-os) adósságot örököltünk, amiről sajnálatos módon nem mondhattunk le, mert része volt az az ingatlan is, amiben élünk, így ha nem vállaljuk át, a tetőt is elveszítettük volna a fejünk felől. A közüzemek átírásával ez a teher csak tovább súlyosbodott, a felhalmozott tetemes közüzemi elmaradások miatt. Sajnos a szüleim már nagyon rég meghaltak, így ők sem tudnak a segítségünkre lenni.
2012. május 4-én járt le a GYES-em, vissza szerettem volna menni dolgozni, de a munkáltatóm kivetette velem a szabadságot -és ahogy megtudták, hogy újra várandós vagyok- megszüntették a munkaviszonyom (2012. augusztus 2-án). Sajnos ez után nem találtam munkát, hogy el tudjak menni betegállományba, pedig barátok segítségével közösen kerestük. Munkanélküli segélyt csak 2012. december 2-áig kaptam, utána aktív korúak ellátásaként 22.800 Ft-t érkezett hozzám mindössze.
Sokáig kénytelenek voltunk a párom szerény fizetéséből fenntartani magukat, ami sokszor csak úgy sikerült, hogy újabb közüzemi tartozásokat halmoztunk fel. Ételre is alig-alig telik, ruhaneműre és egyéb „luxusra” pedig már régóta egyáltalán gondolni sem merünk.
A családom számára a végső döfést, s a totális kilátástalanságot jelentette, hogy 2012. november 13-án (önhibáján kívül) 7 év után a párom is elveszítette a munkahelyét. Munkanélküli ellátást csak 2013. február 13-áig kapott, azóta semmit. A 25.500 Ft-omon felül már csak a 26.600 Ft-os családi pótlék, és a 4.500 Ft lakásfenntartási támogatás nyújt nekünk némi segítséget a túléléshez.
Jelenleg a közüzemi számlákat megcsúszva, a lakáskölcsönt egyáltalán nem tudjuk fizetni, ételre sem telik, munkahely pedig kilátásban sincs páromnak a környéken. Anyagi értelemben senkire sem számíthatunk a szülők halála, és a barátok szintén elkeserítő anyagi helyzete miatt. Pusztán segélyből az immár négytagú családom számára az önfenntartás elképzelhetetlenül hatalmas teher.
Tudom, ez sem jelenthet számunkra végső megoldást, viszont hatalmas boldogsággal töltene el minket, ha ezáltal a sok-sok keserves nélkülözés után végre valami jó is történne velünk, és egy élhető évnek nézhetnének elébe 4 éves és két hónapos kicsi fiammal és apukájukkal. Minden tőlünk telhetőt megtettünk eddig, hogy a gyerekek boldog életet éljenek a szegénységünk ellenére is, de sajnos az Önök segítsége nélkül ez az év nagyon kilátástalannak tűnik számukra, sok-sok nélkülözéssel, éhezéssel vegyítve.
Tisztelettel kérem Önt, hogy válasszák ki, és támogassák a családomat tartós élelemmel tisztitó,és tisztálkodási szerrel, mert ezáltal nemcsak minket szülőket, hanem gyermekeinket is hatalmas örömmel ajándékoznák meg!!!
Nagyon szépen köszönjük még a lehetőséget is, és hatalmas bizakodással fogunk rendületlenül imádkozni azért, hogy nekünk kedvezzen a szerencse, és újra mosolyogni tudjunk!
Még egy kivánságom van, az elérhetőségemet csak privátban legyen kedves kiadni, köszönöm! Kérem segitsen nekünk,nem akartam nyilvánosan kiirni ezt a dolgot de nagy bajban vagyunk. Köszönöm!

Család elérhetősége: andika0824@gmail.com

—————

Vissza