2013.01.28 10:16

Laár András – Tündértantra

https://clsmusic.ning.com/profiles/blogs/laar-andras-tuendertantra

Ismerhetjük Laár András kiváló munkásságát a KFT-ben, értékelhetjük abszurd komikusi vénáját különböző humortársulataiban, de azt az előadót, aki a Tündértantrán játszik, erről az oldaláról a nagyközönség még nem ismerhette. Aki érdeklődött, az persze tudhatta, hogy a buddhizmus híve, tanít a főiskolán, így akkora meglepetést talán nem is okozott ez az anyag.

Aki korábbi tapasztalatai alapján rockzenére vagy humorra vágyik, véletlenül se vegye meg ezt a lemezt, hiszen ehhez a két kategóriához semmi köze! Annál inkább ajánlott azoknak, akik vonzódnak a keleti kultúrához vagy szeretnek meditálni, csöndesen gondolkodni, netán egy vasárnap délutáni lazuláshoz keresnek kellemes háttérzenét.

A szerző saját dalai mellett ugyanis krisnás és buddhista mantrák szólalnak meg kóruskísérettel, de az eklektika jegyében még egy Mária-ima is felkerülhetett. A tradicionális keleti zenékre jellemző stílusjegyek és a folyamatosan ismételgetett mantrák jó szolgálatot tesznek az ellazulásban, a borítón pedig kis magyarázatot is kapnak a tájékozatlanok arról, hogy éppen mit hallanak.

A lemez kapcsán a szakma figyelmét is jelzi, hogy Fonogram-díjra jelölték az év hazai világzenei albuma kategóriájában. Ugyan nem nyert, de ez az értékeiből semmit sem von le.

Lazuljatok vele!

 

Szeretőszemű Zoltán

—————

Vissza