2013.08.29 07:28

Mit tennél, ha a pénz nem számítana? (Forrás: Pozitív Nap)

 

"Van egy olyan érzésem, hogy az élet célja nem lehet az, hogy az ember mintaszerűen végigcsinálja azt, amit az összes felmenője megtett előtte, majd ahogy jól végezte a dolgát, fogja magát és tökéletesen meghal. Ebben a csodálatos logikával, körforgásszerűen működő rendszerben ez nekem gyenge válasznak tűnik. Illetőleg abban a formában, ahogy azt kisgyerekkorom óta belém sulykolja a társadalom, valamiért nem gömbölyű." ~ Józsi Bácsi

A boldogság a saját utunkon való munkálkodás és nem a megélhetési pályaválasztás által születik meg - erről szól ez a 3 perces videó. Mindenki, aki ezt megérti és elég kitartó, olyan emberré válik, akikre példaképként tekintenek.

A filmben Alan Watts, 1973-ban elhunyt neves brit filozófus gondolatait hallhatod. Ha most úgy döntesz megnézed a filmet, olyan másodpercek várnak rád, melyek után gondolatok és kérdések fognak megrohanni. Annyit kérünk, adj magadnak utána pár percet a megválaszolásukra is!


Tényleg ennyire egyszerű lenne?

Nézz körbe mennyi ember éli le az életét úgy, hogy gyakorlatilag nem csinált semmit egész idő alatt... Felkel reggel - bemegy dolgozni - hazamegy - lefekszik - másnap elölről kezdi a mókuskereket, és így szalad el a munkával töltött 45 év.

Lássuk be: ez nem normális, ez nem lehet a cél. Sokkal többről kell, hogy szóljon itt, a földi életünk. Ha szereted, imádod amit csinálsz, azon áldás lesz! Tehát valós értéket fogsz teremteni...

 

Forrás: Pozitív Nap

 

 

—————

Vissza